Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka můžeme i překrojit, když máme ve sklenici ještě místo a celá už se tam nevejdou, ničemu to nevadí. Do každé skleničky přidáme 1/4 kávové lžičky soli a zalijeme horkou vodou. Zalívám vodou z rychlovarky, nechám projít varem a pak ji nechávám asi 15 minut vychladnout před zalitím rajčat. Zalijeme cca 1 cm pod okraj, pečlivě otřeme okraje skleniček, zavíčkujeme. Sterilujeme 20 minut při 80°.
Do většího kastrolu dáme na dno složenou utěrku nebo dřevěné/silikonové podložky přímo určené k zavařování, vložíme skleničky s rajčátky, zalijeme cca do dvou třetin výšky sklenic horkou vodou, hrnce zakryjeme a přivedeme k varu. Od chvíle, kdy začne vřít voda v hrnci, sterilujeme na velmi mírném plameni (nebo nízkém stupni) 20 minut. Hotová rajčátka převrátíme víčkem dolů na deset minut.
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek